Ağlayan Bebek Nasıl Yatıştırılır ? 2021

Ağlayan Bebek Nasıl Yatıştırılır ? 2021

Ağlayan Bebek Nasıl Yatıştırılır ? Sorusu tüm ebeveynler için kritik öneme sahip. Tabii ki o masum yüzlerin her zaman gülmesini istiyoruz. Fakat ağlamak, tüm bebeklerin doğasında var. Altı ıslandı mı ağlar, acıkınca ağlar. Kimi zaman da sadece ilgi çekmek için mahsustan ağlar!

Minik yavrusunu sakinleştirmekte zorlananlar yazımızın devamındaki önerilere kulak verebilir.

Bebekler Neden Ağlar ? Ağlayan Bebek Nasıl Yatıştırılır ?

  1. Korkmak: Bebekler yüksek seslerden, ânî hareketlerden ve parlak ışıklardan korkar. Bunun için ağlıyorsa onu korkutan şeyleri bulunduğunuz ortamdan uzaklaştırın. Çocuğunuzu göğsünüze yaslayıp onunla sakin sakin konuşun.
  2. Açlık: Henüz beslenme saati gelmeden acıktıysa, ağlamasını dindirmek için öğün zamanını ileriye alabilirsiniz. İlle de mama vaktini beklemeyin.
  3. Susuzluk: Bebeğinizi mamayla besliyorsanız öğün arasında sterilize edilmiş su verebilirsiniz. Yalnız anne sütü alıyorsa su vermeniz gerekmez.
  4. Gazının Olması: Onu besledikten sonra karnını dairesel hareketlerle yavaşça ovuşturarak, sırtını sıvazlayarak gazını çıkarmayı unutmayın.
  5. Terlemek veya Üşümek: Bulunduğu ortam ısısı 22-23 derecenin üzerinde olmamalıdır. Bu, ideal oda sıcaklığıdır. Aşırı sıcak ya da soğuk bebeğin rahatsız olmasına yol açar. Kat kat giydirmekten uzak durmalı, gerekiyorsa bazı kıyafetlerini çıkarmalısınız. Bunun için ateşini ölçerek vücut ısısını kontrol edebilirsiniz.
  6. Üzerinin Değiştirilmesi: Birçok bebek, biri kıyafetlerini çıkardığı esnada huysuzlanır. Üzerini değiştirirken acele etmenizi ve bu sırada bebeğinizle konuşmanızı öneririz. Ayrıca ince bir örtü sermeniz tavsiye edilir. Bebek bu örtüye tutunarak ve onu cildinde hissederek güven duyar.
  7. Bebeğin ağlaması bir yerinin ağrımasından da kaynaklanabilir.
  8. Kolik sancısı bebeklerde ağlama nöbetlerine sebebiyet verir.
  9. Büyüme atağı evrelerinde, diş çıkarma döneminde bebeklerin sık sık ağladığı gözlemlenir.
  10. Kimi zaman bebek, ‘beni kucağına al!’ demek, ilgiyi üzerinde toplamak için ağlar.
  11. Bazen hesaba katmadığınız ufak detaylar da bebeğinizin ağlamasına neden olabilir. Ayakkabısı dar geliyordur, boynundaki badinin etiketini kesmeyi unutmuşsunuzdur, üzerinde yattığı çarşaf toplanmıştır vb.

Ağlayan Bebek Nasıl YatıştırılırAğlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir?

  • Renkli, hareketli şeyler izleterek ilgisini başka bir yere vermesine yardımcı olun.
  • Elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesi sesi dinletin.
  • Ninni veya şarkı söyleyin. Kundak yapın.
  • Ateşi çıkmışsa temiz bir bezi ıslatın, koltuk altlarını ve ensesini bununla serinletin. Yahut ılık suyla banyo yaptırın. Öte yandan banyo suyuna bir miktar lavanta eklemeniz onu rahatlatacaktır.
  • Diş çıkarma sürecindeyse, diş kaşıyıcı ürünlerden faydalanabilir veya dişlerini temiz ıslak bir bezle hafif ovuşturabilirsiniz.
  • Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın: Mutlu çocuklar mutlu ailede yetişir. Ağlayan bebeği sakinleştirme yolları her şeyden önce sizin huzurlu olmanızdan geçer. Bebeğinizin yanında tartışmaktan, üzüntülerinizi ona yansıtmaktan uzak durun. Onunla daha iyi ilgilenebilmek için kendinize de vakit ayırın.
  • Ağlamasının hiçbir sebebi yoksa, herhangi bir rahatsızlığı mevcut değilse bırakın biraz ağlayıp stres atsın.
  • Emziği veya biberonu reçele, bala batırarak vermekten sakının. Bunları vermek bebeğinizi geçici olarak susturmanın en kolay yoludur. Ancak bu ürünlere bağımlı olmaması için dikkat edin.
  • Hekiminizin önerisi olmadan ilaç vermeyin.
  • Kolik sancısından dolayı ağlıyorsa ve anne sütü alıyorsa, annenin gaz yapan besinler tüketmemesi gerekir. Doktoruna danışıp mamasını değiştirmek, soya formüllü olanlara yönelmek de çözüm sağlayabilir.
  • Ağlayan bebek nasıl yatıştırılır? Sorusunun cevabı basit şeylerde de gizli olabilir. Balkona çıkarmak, bebek arabasıyla dışarıda gezdirmek vb. işe yarayabilir.
  • Tatlı bir ses tonu ile konuşmak, ona sarılıp öpmek, sevildiğini ve güvende olduğunu hissettirmek önemlidir.

Bebeğinizin yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın!

Daha fazlası için facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

10 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir