Sağlıklı Beslenme İle Sağlıklı Gebelik Ve Sağlıklı Bebekler 2021

Sağlıklı Beslenme İle Sağlıklı Gebelik Ve Sağlıklı Bebekler 2021

Sağlıklı Beslenme İle Sağlıklı Gebelik Ve Sağlıklı Bebekler

Sağlıklı beslenme ile sağlıklı gebelik ve bebekler olması için beslenme programına hamilelik süreci boyunca dikkat edilmelidir.

Sağlıklı beslenme ile sağlıklı hamilelik ve bebekler için kilo kazanımına özen gösterilmelidir. Bu süreçte ortalama bir anne adayının 10 ile 14 kilo arasında kilo alması idealdir. Eğer alınan kilo olması gerekenden az olursa bu durumda düşük gebelik ya da erken doğum riski artacaktır. Bunun tam aksine fazla kilo almanın da yararı olmayacaktır. Bu nedenle anne adayları ihtiyaç olan kadar beslenmeli ve enerji ihtiyacını karşılamalıdır. Alınan kiloların bir bölümü doğum sonrasında süt üretimi için de gerekli olacaktır.

 Sağlıklı Beslenme İle Sağlıklı Gebelik Sağlıklı Bir Bebek İçin Neler Yapılmalıdır?

Sağlıklı bir bebek için ihtiyaç fazlası kalori alımından uzak durulmalıdır. Enerji gereksinimi için gün içerisinde 300 kalori ek takviye yapılması yeterlidir. Bu da ortalama iki dilim tam buğday emeği ile yapılan sandviç ve bir bardak süte karşılık gelir.

Vücutta meydana gelen değişikliklere adapte olmak ve gebelik sürecini sorunsuz şekilde yürütmek adına protein alımına öncelik verilmelidir. Özellikle bebeğin büyüyüp gelişebilmesi için son derece önemli olan proteinler için kaliteli protein kaynakları seçilmelidir. Bunun için tavsiye edilen tüketim miktarı günlük 60 ile 70 gram arasındadır. Bunun için gün içinde ortalama 120 ram kırmızı et, hindi ya da tavuk ve üç ya da dört porsiyon süt ve süt ürünleri tüketilmelidir. Bir yumurtada ortalama altı gram protein vardır.

Sağlıklı Beslenme İle Sağlıklı Gebelik

Sağlıklı Beslenme İle Sağlıklı Gebelik için demir, folik asit, d vitamini, çinko ve c vitamini alımına dikkat edilmelidir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyonlara karşı daha korunaklı hale getirir. Bunun için ana öğünlerde salata tüketilmeli, ara öğünlerde ise meyve suları ve taze meyve tercih edilmelidir. D vitamini ise doğrudan güneş ışığından alınabilmekte olup gün içerisinde yaklaşık yarım saat güneş ışığından yararlanılmalıdır. Ancak bu sırada cam arkasında olunmamalı ve saat olarak 10-11 ya da 15-16 aralığı seçilmelidir.

İçeriklerimizden ilk haberdar olmak için FACEBOOK sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Gebelikte Şeker Yüklemesi 2021

Bebek Uyutma Yöntemleri

Hamilelikte Sağ Kasık Ağrısı

14 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir